11. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé tofu s chřestem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na křupavé tofu s chřestem – lahodné jídlo, které si zamilují všichni milovníci tofu i zeleniny. Tofu je osmažené do zlatova a podávané s chřestem a dochuceno omáčkou. Skvělá a zdravá alternativa k tradičním masovým jídlům. Neodolatelná kombinace chuti a křupavé textury!

Suroviny:

  • 400 g tofu
  • 250 g čerstvého chřestu
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup:

  1. Naťáhněte tofu a osušte ho papírovým ubrouskem. Nakrájejte na kousky podle libosti.
  2. Česnek nakrájejte na plátky a chřest na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmažte tofu z obou stran, dokud není krásně zlatavé.
  4. Přidejte česnek a chřest a restujte dalších pár minut, dokud chřest nezměkne.
  5. Přilijte sójovou omáčku, kari koření a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Doba přípravy je zhruba 20 minut. Podávejte například s rýží nebo quinoou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *