13. 12. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Křupavý pečený batát s bylinkovým jogurtem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na křupavý pečený batát s osvěžujícím bylinkovým jogurtem. Tento lahodný pokrm je plný chuti a zdraví, ideální pro každou příležitost. S jednoduchými surovinami a rychlým postupem přípravy se určitě stanou oblíbeným jídlem vaší rodiny. Nechte se inspirovat a vychutnejte si jedinečný kombinaci bylinek a batátu!

Suroviny

  • 2 batáty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • 1/2 šálku řeckého jogurtu
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petržele
  • 1 lžíce nasekané čerstvé máty
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na začátku předehřejeme troubu na 200 °C.
  2. Batáty oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. Ve velké míse smícháme batáty s olivovým olejem, solí, pepřem, tymiánem a mletou paprikou.
  4. Přesuneme batáty na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 25-30 minut, dokud nejsou křupavé z vnějšku a měkké uvnitř.
  5. Mezitím smícháme ve druhé misce řecký jogurt s nasekanou petrželí, máty, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  6. Po vytvoření křupavých batátů je podáváme s bylinkovým jogurtem a můžeme posypat ještě čerstvou nasekanou petrželí na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *