4. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí tradičního jarního jídla! Křupavé tofu s jarní zeleninou vám nabídne zdravou a lahodnou kombinaci chutí, kterou si zamiluje celá rodina. Podívejte se, jak jednoduše připravit tento skvělý veganský pokrm plný vitaminů a minerálů. Naše receptura vám krok za krokem vyzradí nejlepší způsob, jak připravit křupavé tofu s jarní zeleninou, které si zamilujete!
Suroviny
- 200 g tofu
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř, kmín
Postup
- Na začátku si připravíme zeleninu – oloupeme mrkev, nakrájíme ji společně s cuketou, paprikou a cibulí na menší kousky.
- Tofu nakrájíme na kostky a osušíme kuchyňským papírem.
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm kostky tofu dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Poté je vyjmeme z pánve a necháme stranou.
- Do stejné pánve přidáme zeleninu a na olivovém oleji ji krátce osmahneme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí, pepřem a kmínem.
- Přilijeme sójovou omáčku a necháme zeleninu krátce prohřát s omáčkou. Přidáme k nim i křupavé tofu, promícháme a podáváme.




