4. 9. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Křupavý tofu s jarní zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí tradičního jarního jídla! Křupavé tofu s jarní zeleninou vám nabídne zdravou a lahodnou kombinaci chutí, kterou si zamiluje celá rodina. Podívejte se, jak jednoduše připravit tento skvělý veganský pokrm plný vitaminů a minerálů. Naše receptura vám krok za krokem vyzradí nejlepší způsob, jak připravit křupavé tofu s jarní zeleninou, které si zamilujete!

Suroviny

  • 200 g tofu
  • 1 mrkev
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř, kmín

Postup

  1. Na začátku si připravíme zeleninu – oloupeme mrkev, nakrájíme ji společně s cuketou, paprikou a cibulí na menší kousky.
  2. Tofu nakrájíme na kostky a osušíme kuchyňským papírem.
  3. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm kostky tofu dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Poté je vyjmeme z pánve a necháme stranou.
  4. Do stejné pánve přidáme zeleninu a na olivovém oleji ji krátce osmahneme. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a dochutíme solí, pepřem a kmínem.
  5. Přilijeme sójovou omáčku a necháme zeleninu krátce prohřát s omáčkou. Přidáme k nim i křupavé tofu, promícháme a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *