Kubba ​je tradiční⁣ irácký ‌bulvárový pokrm plný chuti a​ aroma. Tento recept vám⁢ ukáže,‍ jak ​připravit lahodnou kubbu ​doma v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte náš jednoduchý postup a nechte se ‌unést vůní Orientu. Užijte‍ si autentickou iráckou kuchyni s receptem na kubbu!

Suroviny

  • 500g mletého masa ​(hovězí​ nebo jehněčí)
  • 1 cibule, nakrájená na ‌drobno
  • 2 stroužky česneku, utřené
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1​ lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička soli
  • čerstvě​ mletý pepř ‌podle chuti
  • citronová šťáva z 1 citronu
  • olivový olej

Postup

  1. Smíchejte mleté maso, ⁣cibuli, česnek, bulgur, koření, sůl a pepř ‍v misce. Přidejte citronovou ⁤šťávu ​a dobře promíchejte.
  2. Upravte směs do tvaru ⁣malých koulí a lehce je splácněte, aby vznikly kubby ⁣připomínající palačinky.
  3. Na pánvi rozpalte ⁣olivový olej a ⁢smažte kubby ‌z ‌obou stran, ‌dokud nejsou zlatě hnědé a uvnitř⁤ propečené.
  4. Podávejte horké s jogurtem, ‍citrónovou ⁢šťávou a čerstvým chlébem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *