Kubba je tradiční irácký bulvárový pokrm plný chuti a aroma. Tento recept vám ukáže, jak připravit lahodnou kubbu doma v pohodlí vaší kuchyně. Sledujte náš jednoduchý postup a nechte se unést vůní Orientu. Užijte si autentickou iráckou kuchyni s receptem na kubbu!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, utřené
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý pepř podle chuti
- citronová šťáva z 1 citronu
- olivový olej
Postup
- Smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, bulgur, koření, sůl a pepř v misce. Přidejte citronovou šťávu a dobře promíchejte.
- Upravte směs do tvaru malých koulí a lehce je splácněte, aby vznikly kubby připomínající palačinky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a smažte kubby z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a uvnitř propečené.
- Podávejte horké s jogurtem, citrónovou šťávou a čerstvým chlébem.




