18. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kubba – irácký masový croquette
zdroj: Recepty 24/7

Kubba, tradiční irácká specialita, je lahodný masový kroketa plněný mletým masem, cibulí a kořením. Naučte se připravit tento chutný recept a pochlubte se svými kuchařskými schopnostmi na svých společenských sítích!

Suroviny

  • 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
  • 1 cibule
  • 1 hrnek bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl a pepř
  • Olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravte nadílku. Nakrájejte cibuli na jemno a osmažte ji na pánvi.
  2. Přidejte mleté maso a restujte ho, dokud zůjme měkké.
  3. Poté přidejte bulgur a koření (skořici, kmín, papriku, sůl a pepř) a vařte vše dohromady asi 10 minut.
  4. Směs nechte vychladnout a poté z ní vytvarujte kuličky.
  5. Smažte kubbu v horkém oleji, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
  6. Podávejte s hummusem nebo jogurtem a salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *