6. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit tradiční irácký pokrm – Kubbu, který je známý svým lahodným masovým náplní obaleným v křupavém těstě. S tímto receptem si můžete vychutnat autentickou iráckou kuchyni přímo z pohodlí vaší domácnosti. Sledujte náš jednoduchý postup a užijte si exotickou chuť Iráku!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 1 cibule
- 2 hrnky bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
- Voda
Postup
- Nejprve namočte bulgur do vody na cca 30 minut, poté dobře sceďte.
- V míse smíchejte mleté maso, jemně nasekanou cibuli, namočený bulgur a koření (skořici, kmín, sůl, pepř). Směs důkladně promíchejte.
- Formujte malé kulaté koule z masa a bulguru. Do každé kuličky udělejte důlek a vložte trochu nádivky (např. mleté maso smíchané se zeleninou).
- Zabalte náplň do koule a formujte do tvaru kubby.
- Pokud máte kubbu hotovou, osmahněte ji na pánvi se žárovým olejem nebo dejte péct do trouby až do zezlátnutí.
- Podávejte s jogurtem nebo citronem. Dobrou chuť!




