6. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kubba: tradiční irácký masový knedlík
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit tradiční irácký pokrm – Kubbu, který je známý svým lahodným masovým náplní obaleným v křupavém těstě. S tímto receptem si můžete vychutnat autentickou iráckou kuchyni přímo z pohodlí vaší domácnosti. Sledujte náš jednoduchý postup a užijte si exotickou chuť Iráku!

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
  • 1 cibule
  • 2 hrnky bulguru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej
  • Voda

Postup

  1. Nejprve namočte bulgur do vody na cca 30 minut, poté dobře sceďte.
  2. V míse smíchejte mleté maso, jemně nasekanou cibuli, namočený bulgur a koření (skořici, kmín, sůl, pepř). Směs důkladně promíchejte.
  3. Formujte malé kulaté koule z masa a bulguru. Do každé kuličky udělejte důlek a vložte trochu nádivky (např. mleté maso smíchané se zeleninou).
  4. Zabalte náplň do koule a formujte do tvaru kubby.
  5. Pokud máte kubbu hotovou, osmahněte ji na pánvi se žárovým olejem nebo dejte péct do trouby až do zezlátnutí.
  6. Podávejte s jogurtem nebo citronem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *