30. 8. 2025
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo íránské kuchyně s receptem na Kuku Sabzi, tradiční bylinkový omelet plný svěží chuti a zdraví prospěšných ingrediencí. Tato jídlo, oblíbené zejména během perského nového roku, je obohaceno o hojnost zelených bylinek, jako je petržel, kopr, koriandr, a také o vejce, která dodávají báječnou texturu. Kuku Sabzi je ideální pro lehkou večeři nebo jako pestrý doplněk hlavního jídla. Zkuste tento jednoduchý a výživný recept, který zaručeně obohatí vaše kulinářské dovednosti a přinese kus íránského dědictví přímo na váš jídelní stůl.
Suroviny
- 6 velkých vajec
- 2 hrsti nasekaného koriandru
- 2 hrsti nasekané petrželky
- 2 hrsti nasekaného kopru
- 1 hrst nasekané pažitky
- 1 hrst nasekaného špenátu
- 3 jarní cibulky, jemně nasekané
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička kurkumy
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Olej nebo máslo na smažení
- Volitelně: ořechy nebo rozinky pro dochucení
Postup
- V míse rozšlehejte vajíčka s kurkumou, solí a pepřem.
- Přidejte do vajec nasekané bylinky, špenát, jarní cibulku a česnek. Dobře promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně rozložily.
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje nebo másla na středně silném ohni. Když je pánvička horká, vlijte směs do pánve.
- Pečte na mírném ohni, dokud spodní strana nezhnědne a nezačne tuhnout. To může trvat asi 5-7 minut.
- Pomocí talíře nebo pokličky omeletu opatrně otočte a opečte i druhou stranu dozlatova a dopečena, což by mělo trvat dalších 5 minut.
- Kuku sabzi podávejte teplé, ozdobené volitelně ořechy nebo rozinkami.




