30. 8. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Kuku Sabzi íránský bylinkový omelet
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo íránské kuchyně s receptem na Kuku Sabzi, tradiční bylinkový omelet plný svěží chuti a zdraví prospěšných ingrediencí. Tato jídlo, oblíbené zejména během perského nového roku, je obohaceno o hojnost zelených bylinek, jako je petržel, kopr, koriandr, a také o vejce, která dodávají báječnou texturu. Kuku Sabzi je ideální pro lehkou večeři nebo jako pestrý doplněk hlavního jídla. Zkuste tento jednoduchý a výživný recept, který zaručeně obohatí vaše kulinářské dovednosti a přinese kus íránského dědictví přímo na váš jídelní stůl.

Suroviny

  • 6 velkých vajec
  • 2 hrsti nasekaného koriandru
  • 2 hrsti nasekané petrželky
  • 2 hrsti nasekaného kopru
  • 1 hrst nasekané pažitky
  • 1 hrst nasekaného špenátu
  • 3 jarní cibulky, jemně nasekané
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička kurkumy
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Olej nebo máslo na smažení
  • Volitelně: ořechy nebo rozinky pro dochucení

Postup

  1. V míse rozšlehejte vajíčka s kurkumou, solí a pepřem.
  2. Přidejte do vajec nasekané bylinky, špenát, jarní cibulku a česnek. Dobře promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně rozložily.
  3. Na pánvi rozehřejte trochu oleje nebo másla na středně silném ohni. Když je pánvička horká, vlijte směs do pánve.
  4. Pečte na mírném ohni, dokud spodní strana nezhnědne a nezačne tuhnout. To může trvat asi 5-7 minut.
  5. Pomocí talíře nebo pokličky omeletu opatrně otočte a opečte i druhou stranu dozlatova a dopečena, což by mělo trvat dalších 5 minut.
  6. Kuku sabzi podávejte teplé, ozdobené volitelně ořechy nebo rozinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *