21. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Kulajda s houbami na chlebíčku
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční⁤ českou polévku ​Kulajda ⁤s houbami na chlebíčku. Tato lahodná kombinace bramborové ‍polévky s houbami a⁤ vejci‌ na​ křupavém chlebíčku ⁤jistě potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš recept a⁢ připravte si ⁢tuto​ lahodnou pochoutku doma!

Suroviny

  • 4 velké brambory
  • 200 g čerstvých hub⁢ (např. ⁤žampiony)
  • 1⁢ cibule
  • 2 stroužky ​česneku
  • 1⁤ l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany​ ke‍ šlehání
  • 2 žloutky
  • sůl, ​pepř, majoránka, kopr
  • chleba na​ připravení⁤ chlebíčků

Postup

  1. Brambory oloupejte⁢ a nakrájejte na malé ​kousky. Cibuli a česnek nasekejte.
  2. Houby očistěte a nakrájejte na ⁤plátky.
  3. V hrnci osmahněte cibuli s česnekem, přidejte houby a brambory a‌ krátce restujte.
  4. Přilijte zeleninový ​vývar ‍a nechte vařit, ‍dokud brambory nezměknou.
  5. Přidejte smetanu ⁢ke šlehání a‌ nechte​ na‍ plotně zahřát. Odstavte od plotny.
  6. V misce smíchejte žloutky ​se sůlí a⁤ pepřem. Postupně vmíchejte trochu horké‌ směsi z hrnce, abyste‌ žloutky nezakaličili, a pak celou⁢ směs⁤ vmíchejte zpět do ​hrnce. Ohřejte, ale nenechte ‍už vařit.
  7. Ochutnejte ‌a​ dochuťte majoránkou a ⁢koprem podle chuti.
  8. Nastrouhaný chleba ‌osmažte na pánvi dozlatova a nechte vychladnout. Použijte jako⁢ podložku​ pod lžící kulajdy.
  9. Podávejte horkou ⁤s ⁣chlebíčkem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *