30. 8. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Kulajda s jarní zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční českou polévku kulajdu s jarní zeleninou. Tato krémová polévka plná sytého chuti a čerstvé zeleniny je ideálním jarním jídlem. S naším receptem si snadno připravíte domácí kulajdu, která vás zahřeje a potěší chuťové buňky. Vyzkoušejte tento tradiční český pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 400 g brambor
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 200 g čerstvého kopru
  • 200 g čerstvého petrželového kořene
  • 100 g hrášku
  • 100 g fazolí
  • 50 g másla
  • 4 vajíčka
  • sůl, pepř, ocet

Postup

  1. Nejprve si oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
  2. V hrnci svařte zeleninový vývar a přidejte do něj brambory. Vařte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte hrášek a fazole a nechte vařit dalších pár minut.
  4. Přidejte utřený koprový a petrželový kořen a nechte vařit dalších 5 minut.
  5. Přidejte smetanu a máslo a vmíchejte do polévky.
  6. Přiveďte k varu a míchejte, dokud se máslo nerozpustí.
  7. Na pánvi osmahněte vajíčka, která předem osolte a opepřete.
  8. Po skončení vaření přidejte nakrájená vajíčka na vrch polévky. Podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *