17. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Kulajda s koriandrem je tradiční česká polévka, která se vyznačuje krémovou konzistencí a jemnou chutí. Koriandr přidává do této lahodné polévky pikantní aroma a dokonalou chuťovou harmonii. Vyzkoušejte tento recept a užijte si lahodnou kombinaci brambor, houbek, koriandru a smetany, která se stane vaším novým oblíbeným jídlem. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si kulajdu s koriandrem jako profesionál! Suroviny:
- 600 g brambor
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 250 ml smetany ke šlehání
- 3 žloutky
- 1 lžíce hladké mouky
- 100 g uzeného masa (šunky nebo slaniny)
- kopr, petržel, majoránka
- sůl, pepř
- čerstvý koriandr
Postup:
- Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a uzené maso.
- Přidáme oloupané brambory nakrájené na menší kousky a zalijeme zeleninovým vývarem.
- V hrnci rozšleháme žloutky se smetanou, moukou a kořením.
- Pomalu přilijeme horký vývar s bramborami a necháme provařit asi 20 minut.
- Před podáváním dochutíme nasekaným koprem, petrželkou, majoránkou a čerstvě nasekaným koriandrem.





