17. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Kulajda s koriandrem
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda s koriandrem je tradiční česká polévka, která se vyznačuje krémovou konzistencí a jemnou chutí. Koriandr přidává do této lahodné polévky pikantní aroma a dokonalou chuťovou harmonii. Vyzkoušejte tento recept a užijte si lahodnou kombinaci brambor, houbek, koriandru a smetany, která se stane vaším novým oblíbeným jídlem. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si kulajdu s koriandrem jako profesionál! Suroviny:

  • 600 g brambor
  • 1 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 3 žloutky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 g uzeného masa (šunky nebo slaniny)
  • kopr, petržel, majoránka
  • sůl, pepř
  • čerstvý koriandr

Postup:

  1. Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a uzené maso.
  2. Přidáme oloupané brambory nakrájené na menší kousky a zalijeme zeleninovým vývarem.
  3. V hrnci rozšleháme žloutky se smetanou, moukou a kořením.
  4. Pomalu přilijeme horký vývar s bramborami a necháme provařit asi 20 minut.
  5. Před podáváním dochutíme nasekaným koprem, petrželkou, majoránkou a čerstvě nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *