12. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Kulajda s pečeným lilekem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou recepturu​ na⁤ tradiční českou ​polévku -‌ Kulajdu s pečeným lilkem. Kombinace⁤ hladké krémové omáčky s​ křupavě pečeným⁤ lilku jistě potěší​ Vaše chuťové buňky. Naučte se jak ‌připravit⁢ tuto lahodnou ‌pochoutku​ a udělejte‌ si radost v chladných dnech.⁢ S​ receptem na Kulajdu s pečeným lilkem se stanete nejen skvělým kuchařem, ale⁤ také obdivovaným hostitelem.‍

Suroviny

  • 2 větší lilek
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička ⁢másla
  • čerstvý kopr
  • sůl, ​pepř

Postup

  1. Lilek očistěte, nakrájejte na plátky a osolte. Nechte chvíli odstát.
  2. Na plechu v troubě opečte lilkové plátky​ z obou stran ‍dozlatova.
  3. V hrnci‌ osmahněte‍ na másle na kostičky nakrájenou cibuli. ‌Přidejte na‌ kostičky nakrájené brambory a⁤ zalijte‍ vodou. Vařte do​ změknutí brambor.
  4. Přidejte ‌opečené lilek a vařte 5 minut.
  5. Smetanu smíchejte ‍s hladkou moukou a ‍přilijte do‌ polévky. Za stálého ‌míchání vařte‌ do zhoustnutí.
  6. Ochutnejte, ⁤osolte a opepřete podle chuti.
  7. Před podáváním posypte nasekaným koprem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *