23. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou a tradiční českou polévku Kulajda s vejcem a koprem. Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná. Uvařte si ji doma a dopřejte si lahodnou chuť této klasické polévky.
Suroviny
- 4 brambory
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 500 ml zeleninového vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 snítka kopru
- sůl a pepř podle chuti
- 4 vařená vejce
Postup
- Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem.
- V hrnci povaříme, dokud nejsou brambory měkké.
- Poté přidáme hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a necháme provařit asi 5 minut.
- Nakonec přidáme nasekaný kopr a dochutíme solí a pepřem.
- Svařená vejce nakrájíme na čtvrtky a přidáme do polévky jako ozdobu.




