23. 8. 2025
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vejcem a koprem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou ​a tradiční českou polévku Kulajda s vejcem a ​koprem. Tento ‍recept je ​jednoduchý na přípravu a skvěle chutná. Uvařte si ji doma a dopřejte si lahodnou chuť této klasické polévky.

Suroviny

  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 1 lžíce ​másla
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke​ šlehání
  • 1 ‍lžíce hladké​ mouky
  • 1 snítka kopru
  • sůl a pepř podle chuti
  • 4 vařená vejce

Postup

  1. Na másle⁢ osmahneme nakrájenou cibuli, ‍přidáme na ⁢kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem.
  2. V hrnci povaříme, dokud nejsou brambory měkké.
  3. Poté přidáme ‍hladkou mouku rozmíchanou ve smetaně a necháme provařit asi 5 minut.
  4. Nakonec přidáme nasekaný kopr ‍a dochutíme solí⁢ a pepřem.
  5. Svařená ‍vejce nakrájíme⁢ na čtvrtky a přidáme ⁢do polévky jako‌ ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *