15. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vejci a koprící
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda‍ s vejci a koprící je ‍tradiční česká⁤ polévka⁤ plná bohatých chutí. ‍Připravte si ji doma‍ díky​ našemu receptu a ⁢nechte se unést kombinací hladkého bramborového⁣ krému, vařených vajíček a špetky ⁤koprící. Skvělá chuťová symfonie pro vaše chuťové buňky!⁢

Suroviny

  • 1 ‍litr⁣ zeleninového vývaru
  • 4 středně‌ velké brambory
  • 1 ‌cibule
  • 100 g houbových ​žampionů
  • 100 ml smetany ⁢ke šlehání
  • 4 vejce
  • kopr na ⁤dochucení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Brambory oloupejte a‍ nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli⁤ nakrájejte na drobno a žampiony na plátky.
  3. V hrnci rozehřejte ⁢trochu ‍oleje a osmahněte ⁤cibuli a žampiony.
  4. Přidejte⁤ nakrájené brambory a zalijte zeleninovým⁢ vývarem.
  5. Vše vařte, dokud‌ brambory‌ nezměknou.
  6. Poté přidejte smetanu ⁣a nechte chvíli provařit.
  7. Přidejte kopřivu a⁤ dochuťte solí ⁣a pepřem.
  8. V dalším hrnci uvařte vejce na tvrdo.
  9. Svařená vejce nakrájejte na⁢ čtvrtky⁤ a přidejte do​ polévky.
  10. Polévku nakonec dochuťte čerstvě nasekaným ‌koprem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *