29. 8. 2025
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vejci a křupavým chlebem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte​ tradiční českou kulajdu ‍s vejci a křupavým ⁢chlebem! Tento lahodný recept vám přinese skvělou kombinaci hladkého bramborového krémového základu ‍s přidanou chuťovou bombovou​ díky ⁤vejci a křupavému‍ chlebu. ​Ideální volba pro chladné dny, kdy si ⁣chcete dopřát teplé⁤ a syté jídlo. S⁣ námi si snadno⁤ připravíte tuto ⁤tradiční ⁤pochoutku!‌

Suroviny

  • 4 ‍brambory
  • 1 ⁣cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1‌ litr zeleninového vývaru
  • 200⁢ ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička kmínu
  • sůl,‌ pepř
  • 4 vejce
  • 4⁢ plátky chleba
  • olej na smažení
  • petrželka

Postup

  1. Brambory a⁢ cibuli oloupeme a⁢ nakrájíme na​ drobné kostičky.
  2. Na⁤ pánvi rozpustíme máslo a osmahneme ‌nakrájenou ​cibuli.
  3. Přidáme ⁤brambory a podusíme​ je. Poté přidáme hladkou mouku a promícháme.
  4. Zalijeme zeleninovým​ vývarem a necháme vařit, dokud brambory ⁤nezměknou.
  5. Přidáme smetanu, kmín, ⁤sůl a‌ pepř⁤ podle chuti. Necháme provařit.
  6. Mezitím si na jiné pánvi osmaheme vejce na slunci, ⁣aby zůstaly žloutkové. Opečeme i plátky ​chleba.
  7. Hotovou kulajdu podáváme‌ s ⁤vejci ⁣a křupavým chlebem. Ozdobíme⁤ petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *