17. 8. 2025
Autor: Dana Novotná
Kulajda s vejci a uzeninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte‍ tento tradiční český recept na kulajdu s vejci a uzeninou! Chuťově bohatá polévka z brambor, houbek a smetany‍ se skvěle doplňuje s uzeným ‌masem ‌a vejci. Zaručeně vás zahřeje a potěší vaše chuťové buňky.⁢ Sledujte ⁤náš jednoduchý ⁢recept a připravte si lahodnou kulajdu doma.

Suroviny

  • 500g brambor
  • 1 cibule
  • 100g uzeného masa⁣ (např. šunka nebo uzený bůček)
  • 2 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce octa
  • kmín, majoránka, sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi ​si opečeme nakrájenou cibuli a uzeninu, přidáme koření podle chuti.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme v osolené⁢ vodě do měkka.
  3. Nakonec k bramborám přidáme ⁢smaženou⁣ cibuli s uzeninou a zalijeme smetanou smíchanou s moukou.
  4. Vše povaříme dokud se nezevře, ⁣podle potřeby můžeme přilít ⁣vodu, aby byla polévka řidší.
  5. Vejce uvaříme na měkko a nakrájíme na plátky.
  6. Hotovou kulajdu dochutíme⁢ octem, solí‌ a pepřem a podáváme s plátky uvařených vajec.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *