24. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Kulajdůvá polévka s cizrnou je lahodná a sýtá polévka, která potěší chuťové buňky i bříško. Recept na tradiční českou polévku s kořenovou zeleninou a cizrnou je snadno připravitelný a skvělým způsobem, jak si dopřát zdravou a chutnou večeři. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na skvělém chuťovém zážitku!
Suroviny:
- 200g suchých cizrny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nakrájená na kolečka
- 1 brambora, nakrájená na kostičky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička mletého kmínku
- 1 lžička sůl
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup:
- Nejprve si cizrnu namočte přes noc ve vodě.
- Olej rozehřejte na pánvi a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
- Přidejte nakrájenou mrkev, bramboru a rajče a dusíme 5 minut.
- Přidejte cizrnu, zalijte vodou a vařte asi 60 minut, dokud cizrna nebude měkká.
- Přidejte mletou papriku, kmín, mletý kmínek a sůl a promíchejte.
- Nechte polévku provařit ještě asi 15 minut, aby chutě proplynuly.
- Podávejte posypané nasekaným koriandrem.




