24. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová
Kulajdůvá polévka s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Kulajdůvá polévka s cizrnou je lahodná a sýtá polévka, která potěší chuťové buňky i bříško. Recept na tradiční českou polévku s kořenovou zeleninou a cizrnou je snadno připravitelný a skvělým způsobem, jak si dopřát zdravou a chutnou večeři. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na skvělém chuťovém zážitku!

Suroviny:

  • 200g suchých cizrny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nakrájená na kolečka
  • 1 brambora, nakrájená na kostičky
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého kmínku
  • 1 lžička sůl
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Nejprve si cizrnu namočte přes noc ve vodě.
  2. Olej rozehřejte na pánvi a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezměknou.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev, bramboru a rajče a dusíme 5 minut.
  4. Přidejte cizrnu, zalijte vodou a vařte asi 60 minut, dokud cizrna nebude měkká.
  5. Přidejte mletou papriku, kmín, mletý kmínek a sůl a promíchejte.
  6. Nechte polévku provařit ještě asi 15 minut, aby chutě proplynuly.
  7. Podávejte posypané nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *