25. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kulajemši – irácká kuřecí polévka
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou iráckou kuřecí polévku zvanou Kulajemši. Tato tradiční polévka je plná exotických koření a bylin, které dodávají jídlu bohatou chuť a vůni Orientu. Poskytuje zdroj energie a je ideální pro zahřátí během chladných dnů. S naším receptem na Kulajemši si můžete snadno vychutnat autentickou iráckou kuchyni doma. Zkuste tento chutný a zdravý pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 1 cibule nakrájená na drobné kousky
  • 3 stroužky česneku nasekané
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli a pepře
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 400g rajčat nakrájených na kostky
  • 400g cizrny
  • čerstvá petržel na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezezloutne.
  2. Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud nezezloutne.
  3. Přidejte koriandr, kmín, kurkumu, skořici, sůl a pepř a restujte dalších pár minut.
  4. Po chvíli zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, než se maso změkne.
  5. Přidejte rajčata a cizrnu a vařte dalších 10 minut.
  6. Hotovou polévku podávejte posypanou nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *