23. 10. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na klasické Kung Pao kuřecí maso s dochucenými sójovými fazolkami. Poctivé čínské jídlo plné exotických chutí, které si zamilujete! Vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept ještě dnes.
Suroviny
- 400g kuřecí prsa, nakrájené na kousky
- 100g sójové fazolky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na kousky
- 1 cibule, nakrájená na kousky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička kukuřičné mouky
- 1 lžička sezamového oleje
- hrst arašídů
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a kukuřičnou mouku v misce. Tento mix nechte stranou.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nakrájené kuřecí maso. Přidejte cibuli, česnek a papriku a restujte 5-7 minut.
- Přidejte sójové fazolky a smíchanou omáčku. Vařte dalších 3-4 minuty, dokud není omáčka zahustěná.
- Přidejte sezamový olej a promíchejte. Posypte nasekanými arašídy a podávejte s rýží.




