23. 10. 2025
Autor: Petr Kolář
Kung Pao kuřecí maso se sójovými fazolkami
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na klasické Kung Pao kuřecí maso s dochucenými sójovými fazolkami. Poctivé čínské jídlo plné exotických chutí, které si zamilujete! Vyzkoušejte tento rychlý a jednoduchý recept ještě dnes.

Suroviny

  • 400g kuřecí prsa, nakrájené na kousky
  • 100g sójové fazolky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 cibule, nakrájená na kousky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička kukuřičné mouky
  • 1 lžička sezamového oleje
  • hrst arašídů

Postup

  1. Smíchejte sójovou omáčku, rýžový ocet, cukr a kukuřičnou mouku v misce. Tento mix nechte stranou.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte nakrájené kuřecí maso. Přidejte cibuli, česnek a papriku a restujte 5-7 minut.
  3. Přidejte sójové fazolky a smíchanou omáčku. Vařte dalších 3-4 minuty, dokud není omáčka zahustěná.
  4. Přidejte sezamový olej a promíchejte. Posypte nasekanými arašídy a podávejte s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *