Vyzkoušejte recept na lahodné kuře cacciatore s italskými bylinkami! Tento tradiční italský pokrm spojuje kuřecí maso s bohatou omáčkou z rajčat, cibule, česneku a aromatických bylinek. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně. Zkuste ho dnes!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 400g rajčat, nakrájená na kostičky
- 200ml kuřecího vývaru
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm kuřecí stehna, dokud nezezlátne.
- Přidáme cibuli a česnek a osmahneme je dozlatova.
- Poté přidáme papriku a rajčata a smícháme s kuřecím masem.
- Přilijeme kuřecí vývar a necháme provařit asi 20 minut, dokud se kuřecí maso neprovaří.
- Přidáme sušené bylinky a dochutíme solí a pepřem. Můžeme ještě podle chuti přidat čerstvé bylinky.
- Smažíme, dokud omáčka nezhoustne a maso není měkké.
- Servírujeme s rýží nebo bramborem a posypeme čerstvými bylinkami.




