11. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné italské jídlo s receptem na kuře cacciatore plné vůně rajčat a bylinek. Tento jednoduchý a chutný pokrm určitě potěší celou rodinu. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích stehenních
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat z konzervy
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá bazalka a petrželka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm kuřecí stehenní z obou stran dozlatova.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a nechte chvíli dusit, dokud cibule nezměkne.
- Přisypte sušené bylinky, sůl a pepř, promíchejte a zalijte rajčaty z konzervy a rajčatovým protlakem.
- Nechejte omáčku povařit alespoň 20 minut na mírném ohni, aby chutě propojily a omáčka zhoustla.
- Před podáváním ozdobte nasekanou čerstvou bazalkou a petrželkou.




