Užijte si nezapomenutelnou chuť s receptem na Kuře Marsala s houbami! Tento jednoduchý a rychlý recept je ideální pro každodenní večeři, ale zároveň dostatečně elegantní na speciální příležitosti. Objevte, jak snadno lze připravit šťavnaté kuřecí prsíčka s bohatou, aromatickou omáčkou Marsala a čerstvými houbami. Naučte se krok za krokem, jak tento tradiční italský pokrm připravit tak, aby byl každý kousíček plný chuti. Navštivte náš web pro kompletní recept a staňte se hvězdou své kuchyně s Kuřetem Marsala s houbami!

Suroviny

  • 4 kuřecí prsní řízky, naklepané
  • 200 g čerstvých hub (např. šampinony), nakrájené
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 120 ml Marsala vína
  • 200 ml slepičího vývaru
  • 150 ml smetany na vaření
  • Mouka na obalení kuřete
  • Olivový olej
  • Petržel, nasekaná
  • Sůl a pepř

Postup

  1. Osušte kuřecí prsní řízky a osolte je a opepřete. Obalte každý řízek v mouce.
  2. V pánvi na středním ohni zahřejte olivový olej a řízky na něm z každé strany osmahněte dozlatova. Poté je vyjměte z pánve a odložte.
  3. Do stejné pánve přidejte trochu více oleje a osmahněte na něm cibuli do zlatova. Pak přidejte česnek a houby, a smažte, dokud houby nezměknou a nevydají šťávu.
  4. Podlijte Marsala vínem a nechte alkohol vyvařit, poté přilijte slepičí vývar a vařte, dokud se množství nezredukuje na polovinu.
  5. Přidejte smetanu, promíchejte a nechte sauce pár minut povařit. Ochutnejte a případně dosolte a opepřete.
  6. Do omáčky vložte předem osmažené kuřecí řízky a na mírném ohni je poduste asi 5 minut, aby se prohřály a nasákly omáčkou.
  7. Hotové kuře podávejte posypané nasekanou petrželí. Ideální je podávat s těstovinami nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *