1. 12. 2025
Autor: Stanislav Urban
Kuře na bahno Brazil
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo exotického receptu Kuře na bahno v brazilském stylu! Jednoduchý, ale dechberoucí recept, který odhaluje bohaté chutě z Jižní Ameriky. Připravte si tuto vynikající kulinářskou specialitu plnou aromat a koření doma a užijte si nezapomenutelné gastronomické zážitky. Klikněte pro kompletní recept a tipy na přípravu!

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce papriky
  • 2 lžičky mletého černého pepře
  • 4 stroužky česneku, rozdrcené
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 velké mrkve, nakrájené na kostičky
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 300 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 1 svazek petrželky, nasekané

Postup

  1. Kuře důkladně omyjte a osušte. Smíchejte sůl, papriku, pepř a rozdrcený česnek a tuto směs vtřete do kuřete zvnějšku i zevnitř.
  2. V hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte mrkev a smažte dalších 5 minut.
  3. Přidejte kuře do hrnce, prudce ho opečte ze všech stran, aby se kůže zatáhla a získala zlatavou barvu.
  4. Přilijte kuřecí vývar, přikryjte pokličkou a nechte kuře dusit na mírném ohni asi 1 hodinu.
  5. Poté přidejte brambory a vařte dalších 30 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.
  6. Odstavte z ohně a nechte chvíli odpočinout. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *