1. 12. 2025
Autor: Stanislav Urban

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo exotického receptu Kuře na bahno v brazilském stylu! Jednoduchý, ale dechberoucí recept, který odhaluje bohaté chutě z Jižní Ameriky. Připravte si tuto vynikající kulinářskou specialitu plnou aromat a koření doma a užijte si nezapomenutelné gastronomické zážitky. Klikněte pro kompletní recept a tipy na přípravu!
Suroviny
- 1 celé kuře
- 2 lžíce soli
- 1 lžíce papriky
- 2 lžičky mletého černého pepře
- 4 stroužky česneku, rozdrcené
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 velké mrkve, nakrájené na kostičky
- 500 ml kuřecího vývaru
- 300 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostičky
- 1 svazek petrželky, nasekané
Postup
- Kuře důkladně omyjte a osušte. Smíchejte sůl, papriku, pepř a rozdrcený česnek a tuto směs vtřete do kuřete zvnějšku i zevnitř.
- V hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli dozlatova, přidejte mrkev a smažte dalších 5 minut.
- Přidejte kuře do hrnce, prudce ho opečte ze všech stran, aby se kůže zatáhla a získala zlatavou barvu.
- Přilijte kuřecí vývar, přikryjte pokličkou a nechte kuře dusit na mírném ohni asi 1 hodinu.
- Poté přidejte brambory a vařte dalších 30 minut, nebo dokud nejsou brambory měkké.
- Odstavte z ohně a nechte chvíli odpočinout. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.




