21. 10. 2025
Autor: Stanislav Urban
Kuře na bahno brazilského stylu
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si exotické a chutné kuře na bahno brazilského stylu s naším jednoduchým receptem. Tato unikátní brazilská specialita kombinuje šťavnaté kuřecí maso s aromatickými kořením a zemitou chutí bahna, které mu dodává nezaměnitelný charakter a jemnost. V našem receptu najdete přesný postup, jak kuře správně připravit a ugrilovat, aby bylo dokonale křupavé zvenku a šťavnaté uvnitř. Objevte kouzlo brazilské kuchyně a překvapte své blízké neobvyklým a lahodným jídlem!

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 1 kg hliněného bahna nebo jílu, vhodného pro pečení
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • Šťáva z 1 citronu
  • 200 ml piva (nejlépe tmavý typ)

Postup

  • Nejprve předehřejte troubu na 200°C. Kuře důkladně omyjte a osušte.
  • Očistěte kuře a vevnitř i zvenku potřete směsí česneku, soli, papriky, pepře a citronové šťávy. Nechte chvíli marinovat.
  • Poté kuře celé potřete plynule vrstvou jílu nebo bahna. Ujistěte se, že je kuře kompletně pokryto bez jakýchkoliv prasklin.
  • Pečte kuře v předehřáté troubě přibližně 1,5 hodiny, nebo dokud jílová skořápka zcela neztvrdne a nezačne praskat.
  • Až bude kuře hotové, vyjměte ho z trouby a nechte chvíli odpočívat. Poté jemně rozbijte skořápku bahna a opatrně ho odstraňte.
  • Serve hot with sides of your choice.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *