19. 11. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Chutné a tradiční jídlo, které si zamilujete – kuře na paprice s domácími knedlíky. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit lahodné kuřecí maso zalité aromatickou omáčkou s paprikou a servírovat ho spolu s lahodnými knedlíky. Pojďte si vychutnat jedinečnou chuť tohoto tradičního pokrmu!
Suroviny:
- 4 kusy kuřecích stehenních
- 2 cibule
- 2 papriky
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- 400g hladké mouky
- 1 vanička kypřícího prášku do pečiva
- sůl
- 1 vejce
- 150ml vody
Postup:
- Stehenní kuřecí maso osolíme, opepříme a na pánvi na oleji zprudka opečeme z obou stran dozlatova.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a společně s paprikou očištěnou od semínek a na plátky nakrájenou restujeme na oleji do zlatova.
- Přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a zpěněné kuře, zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme dusit asi 30 minut na mírném plameni.
- V hrnci smícháme mouku, sůl, vejce, kypřící prášek a vodu a vypracujeme těsto, ze kterého uvaříme knedlíky.
- Hotové kuře na paprice podáváme s knedlíky a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.




