16. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na kuře na pivě s bramborami a užijte si lahodnou kombinaci kuřecího masa, sladkého piva a voňavých brambor. Tento tradiční pokrm je skvělou volbou pro rodinnou večeři nebo sváteční oslavu. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné jídlo plné chuti a vůně!
Suroviny
- 1 kg kuřecího masa (nejlépe stehna)
- 500 ml piva
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř, majoránka, olej
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy.
- Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, utřený česnek, sůl, pepř a majoránku.
- Zalijeme pivem a necháme marinovat minimálně 2 hodiny v lednici, ideálně přes noc.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a osmažíme na pánvi dozlatova.
- Vezmeme si hlubší pekáč, vložíme do něj osmažené brambory a položíme na ně marinované kuřecí maso s cibulí.
- Vše zalijeme marinádou z piva a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 45 minut, dokud maso není měkké a zlatavé.
- Podáváme s čerstvým chlebem a sklenkou studeného piva. Dobrou chuť!




