16. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Kuře na pivě s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte⁢ recept ⁣na kuře na pivě ​s bramborami a užijte ⁢si lahodnou kombinaci kuřecího masa, sladkého piva a voňavých brambor. Tento tradiční pokrm je ⁢skvělou volbou ​pro rodinnou večeři nebo ⁣sváteční​ oslavu.⁢ Sledujte ‌náš jednoduchý recept a připravte si ⁣lahodné jídlo plné chuti a vůně!

Suroviny

  • 1⁤ kg kuřecího⁤ masa (nejlépe stehna)
  • 500 ⁢ml piva
  • 4 ‍středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 3 stroužky⁤ česneku
  • sůl,‍ pepř, majoránka, olej

Postup

  1. Nejprve si připravíme⁤ marinádu.‍ Kuřecí ​maso​ očistíme,‌ nakrájíme na menší ⁢kousky a vložíme do mísy.
  2. Přidáme ⁢na plátky⁢ nakrájenou cibuli, utřený česnek,​ sůl, pepř ⁤a majoránku.
  3. Zalijeme pivem‍ a necháme⁤ marinovat minimálně 2⁢ hodiny‍ v lednici,⁤ ideálně přes noc.
  4. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé​ kostky a ‌osmažíme na ​pánvi ‍dozlatova.
  5. Vezmeme si hlubší pekáč, vložíme do něj osmažené brambory a položíme na⁢ ně ⁣marinované kuřecí maso s cibulí.
  6. Vše zalijeme marinádou‍ z ⁤piva a pečeme v předehřáté⁣ troubě na⁤ 180 stupňů asi 45⁢ minut, dokud ​maso není‌ měkké ‍a zlatavé.
  7. Podáváme s čerstvým chlebem ⁤a sklenkou studeného piva. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *