17. 9. 2025
Autor: Stanislav Urban
Kuře pečené s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Užijte ‌si dokonale křupavé ‌a ‌šťavnaté kuře ⁤pečené s bylinkami. Tento⁤ recept⁣ je jednoduchý, ‌ale plný chutí, díky kombinaci ⁤čerstvých bylinek jako tymián, rozmarýn⁤ a​ petržel. Ideální jídlo ‍pro rodinný oběd nebo ‍večeři.​ Krok za krokem vám ukážeme, jak kuře připravit, marinovat a upéct do ⁢zlatova.⁢ Užijte ⁢si zážitek domácího pečení s naším jednoduchým návodem,‍ který ‌je přizpůsoben i ‌začátečníkům. ​Přineste na stůl chuť a vůni pravé domácí kuchyně s ⁤kuřetem pečeným s bylinkami, které si zamiluje celá rodina.

Suroviny

  • 1 ‍celé kuře (přibližně⁢ 1.5 ‌kg)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce‌ sušeného rozmarýnu
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžíce⁤ česnekového prášku
  • 1 citron, nakrájený na ‍čtvrtky
  • Pár⁤ stroužků ⁤česneku, oloupaných

Postup

  1. Předehřejte troubu na ⁣190​ °C.
  2. Kuře omyjte pod tekoucí vodou⁢ a osušte papírovými ⁤ručníky.
  3. V míse smíchejte⁣ olivový olej, sůl, ⁤pepř, ⁤rozmarýn, ⁢tymián a česnekový prášek.
  4. Tuto směs rovnoměrně potřete po celém kuřeti, ‍včetně vnitřku.
  5. Do břišní dutiny vložte‌ čtvrtky citronu ​a‍ pár stroužků česneku.
  6. Kuře vložte do pekáče a pečte v předehřáté troubě přibližně ‍1 hodinu a 15 minut, nebo dokud nedosáhne vnitřní teploty 74 °C.
  7. Během pečení kuře občas potírejte vytékající šťávou, aby⁣ zůstalo šťavnaté.
  8. Hotové ‌kuře vyjměte z trouby a nechte ⁣10 minut ‍odpočívat ‍před podáváním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *