14. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné Kuře Provence s bylinkami, které okouzlí vaše chuťové buňky. Kombinace vůně rozmarýnu, tymiánu a dalších bylinek dodává tomuto pokrmu jedinečnou a bohatou chuť. S ním si jistě užijete skvělý zážitek při vaření i konzumaci!
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou bez kosti a kůže
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušených bylinek Provence
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička černého pepře
- 2 stroužky česneku, jemně nasekaného
Postup
- Smíchejte olivový olej, bylinky Provence, sůl, pepř a česnek v malé misce.
- Připravenou směs naneste na kuřecí prsa, zbývající směs rozetřete na obou stranách maso.
- Přikryjte misku a nechte marinovat v lednici minimálně na 30 minut.
- Ohřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
- Vložte marinovaná kuřecí prsa na plech vyložený pečicím papírem.
- Přidejte trochu vody na plech a pečte v troubě asi 25-30 minut, dokud není maso dokonale propečené.
- Po upečení nechte maso odpočinout alespoň 5 minut před podáváním.




