Vyzkoušejte exotické indonéské kuře rendang se zázvorem, bohatě kořeněné a pomalu vařené maso, které se rozpadá pod zubem. Tato chuťově bohatá a aromatičtí pokrm je skvělou alternativou klasickému kuřecímu receptu a jistě potěší všechny milovníky pikantního jídla. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodný kuře rendang se zázvorem doma!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 400ml kokosového mléka
  • 3 lžíce rendang pasty
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 3 kafírové listy
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte rendang pastu společně se zázvorem a kurkumou.
  2. Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
  3. Přilijte kokosové mléko, přidejte cukr, sůl a kafírové listy. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí omáčky a maso je měkké.
  4. Počkejte, až se omáčka zredukuje a maso se dobře propeče a omáčka se začne pomalu přichytávat na maso.
  5. Podávejte s rýží nebo čerstvou bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *