Vyzkoušejte exotické indonéské kuře rendang se zázvorem, bohatě kořeněné a pomalu vařené maso, které se rozpadá pod zubem. Tato chuťově bohatá a aromatičtí pokrm je skvělou alternativou klasickému kuřecímu receptu a jistě potěší všechny milovníky pikantního jídla. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodný kuře rendang se zázvorem doma!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 400ml kokosového mléka
- 3 lžíce rendang pasty
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce třtinového cukru
- 3 kafírové listy
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička soli
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte rendang pastu společně se zázvorem a kurkumou.
- Přidejte kuřecí maso a smažte ho dozlatova.
- Přilijte kokosové mléko, přidejte cukr, sůl a kafírové listy. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí omáčky a maso je měkké.
- Počkejte, až se omáčka zredukuje a maso se dobře propeče a omáčka se začne pomalu přichytávat na maso.
- Podávejte s rýží nebo čerstvou bagetou.




