Objavte skvělý recept na kuře s česnekem a rozmarýnem! Tato jednoduchá, ale úžasně vonící a chutná večeře je perfektní volbou pro každou příležitost. Čerstvý rozmarýn a aromatický česnek dodávají kuřeti neodolatelnou chuť, která osloví všechny milovníky dobrého jídla. S naším podrobným návodem připravíte toto jídlo snadno a rychle. Klikněte a získejte recept na dokonalé kuře pečené dozlatova!

Suroviny

  • 1 celé kuře (přibližně 1,5 kg)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 8 stroužků česneku, oloupaných a nasekaných
  • 2 lžičky čerstvého rozmarýnu, jemně nasekaného
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • Šťáva z 1 citronu
  • 250 ml kuřecího vývaru

Postup

  • Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • V míse smíchejte olivový olej, nasekaný česnek, rozmarýn, sůl, pepř a citronovou šťávu.
  • Kuře omyjte pod studenou tečoucí vodou a osušte papírovými ručníky.
  • Pomocí štětce aplikujte směs česneku a rozmarýnu rovnoměrně na celé kuře, včetně vnitřku.
  • Případně kuře můžete nechat v marinádě odstát asi 30 minut v chladničce pro lepší příchuť.
  • Vložte kuře do pekáčku a podlijte kuřecím vývarem.
  • Zakryjte pekáček alobalem a pečte přibližně 1 hodinu. Poté alobal sundejte a pečte dalších 30 minut, nebo dokud kuře nezíská zlatohnědou barvu a maso se snadno odděluje od kostí.
  • Před podáváním nechte kuře asi 10 minut odpočívat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *