Objevte dokonalý recept na kuře s česnekem a vínem, který přinese do vaší kuchyně kouzlo středomořské kuchyně! Tento jednoduchý, ale nápaditý recept kombinuje šťavnaté kuřecí maso s aroma čerstvého česneku a bohatostí bílého vína, vytvářející omamné a chutné jídlo, které je perfektní pro každou příležitost. Zjistěte, jaké ingredience potřebujete a postupujte podle našich kroků pro dokonalé kuře, které vtáhne vaše hosty do víru chutí. To vše naleznete na našem blogu o vaření. Připojte se k tisícům spokojených čtenářů a uvařte si s námi cuře, které osvěží váš jídelníček a zpříjemní jakýkoliv večer!

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 10 stroužků česneku
  • 1 cibule
  • 250 ml bílého vína
  • Olivový olej
  • Čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Kuře omyjte a osušte. Vnitřek i vnějšek kuřete osolte a opepřete.
  2. Cibuli nakrájejte na hrubé kousky a česnek oloupejte.
  3. Vnitřek kuřete naplňte česnekem a několika větvičkami bylinek.
  4. Kuře zvenku pokapejte olivovým olejem a posypte bylinkami.
  5. Připravte pekáč a vložte do něj nakrájenou cibuli a položte na ni kuře prsy dolů.
  6. Přelijte kuře bílým vínem a trochou vody.
  7. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 1 až 1,5 hodiny, dokud kuře nebude měkké a zlatavé. Během pečení kuře občas přelévejte výpekem.
  8. Před podáváním nechte kuře chvíli odpočinout.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *