21. 8. 2025
Autor: Eliška Krejčová

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo francouzské kuchyně s naším receptem na kuře s hořčicí a estragonem. Tato jednoduchá a elegantní pokrm přináší lahodnou kombinaci jemného kuřecího masa, ostré dijonské hořčice a aromatického estragonu, který dodá vaší večeři jedinečnou chuť. Perfektní volba pro kdykoliv chcete pohostit rodinu nebo přátele. Vyzkoušejte tento osvědčený recept dnes a připravte si šťavnaté kuře plné chutí!
Suroviny
- 1 celé kuře (cca 1,5 kg)
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce sušeného estragonu
- 2 lžičky soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 50 ml olivového oleje
- 3 stroužky česneku
- 1 citron
- 250 ml kuřecího vývaru
Postup
- Umyjte kuře a osušte jej papírovou utěrkou.
- V míse smíchejte hořčici, estragon, sůl, pepř, nasekaný česnek a olivový olej.
- Směsí potřete vnější i vnitřní strany kuřete.
- Kuře umístěte do pekáčku a do břišní dutiny vložte půlku citronu.
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Kuře zakryjte alobalem a pečte asi 1 hodinu.
- Následně sundejte alobal, přidejte do pekáčku kuřecí vývar a pečte odkryté dalších 30 minut, dokud kuře nezpění a kůže nebude křupavá.
- Hotové kuře nechte před krájením odpočinout 10 minut.




