12. 11. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuře tandoori grilovaného na otevřeném ohni. Tento exotický indický pokrm je plný kořeněných chutí a jemného aroma. S nízkým obsahem tuku a bohatým na bílkoviny je ideální volbou pro zdravý a chutný oběd nebo večeři. Své grilovací dovednosti vyzkoušejte na tomto jedinečném receptu!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 200g řeckého jogurtu
- 2 lžíce tandoori koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička česneku granulovaného
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce smíchejte řecký jogurt s tandoori kořením, kmínem, koriandrem, kurkumou, paprikou, česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Pokrájejte kuřecí maso na menší kousky a vložte do marinády. Nechte aspoň 2 hodiny odležet v lednici.
- Předehřejte gril na střední teplotu a připravte si grilovací rošt.
- Nasadťe kousky kuřecího masa na rošt a grilujte z obou stran asi 10-15 minut, nebo dokud nejsou maso dokonale propečené.
- Po upečení můžete pokapat citronovou šťávou a podávat s rýží nebo salátem.




