13. 12. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte lahodný a bezlepkový recept na kuře tikka masala? Objevte jednoduchý a zdravý způsob, jak připravit toto oblíbené indické jídlo. Náš recept na kuře tikka masala je perfektní volbou pro každého, kdo dodržuje bezlepkovou dietu, ale nechce se vzdát bohatých a kořeněných chutí. Naučte se, jak správně marinovat kuřecí maso a připravit autentickou masalovou omáčku s použitím přírodních surovin bez obsahu lepku. Klikněte a objevte krok za krokem postup přípravy tohoto exotického pokrmu, který si zamiluje celá vaše rodina!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 1 lžíce bezlepkového jogurtu
- 2 lžičky garam masala
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky červené papriky
- 1/2 lžičky soli
- 2 stroužky česneku, na jemno nakrájené
- 1 kus zázvoru (asi 2 cm), na jemno nakrájený
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule, nakrájená na kostky
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1 lžíce cukru
- 150 ml smetany pro šlehání
- Fresh coriander for garnish
Postup
- Ve velké míse smíchejte jogurt, 1 lžičku garam masala, kurkumu, koriandr, kmín, červenou papriku a sůl. Přidejte kuřecí kousky a dobře promíchejte. Nechte marinovat alespoň 1 hodinu v chladničce.
- V hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte cibuli. Restujte, dokud nezměkne. Poté přidejte česnek a zázvor a restujte další minutu.
- Přidejte marinované kuře a smažte, dokud není kuře z všech stran zlatavé.
- Přilijte konzervovaná rajčata a cukr. Vařte na mírném ohni 15 minut, občas promíchejte.
- Přimíchejte zbytek garam masala a smetanu. Vařte ještě 5 minut nebo dokud kuře není plně uvařené a omáčka se nezahuští.
- Podávejte s rýží nebo bezlepkovým chlebem, posypané čerstvým koriandrem.




