20. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře v omáčce z červeného vína
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné kuře v omáčce z červeného vína, která dodává jedinečnou chuť tomuto tradičnímu pokrmu. Skvělá kombinace křehkého kuřecího masa s aromatickou omáčkou, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si lahodný pokrm plný překvapivých chutí.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa (ideálně stehna nebo prsa)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce másla
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve osolíme a opepříme kousky kuřecího masa a orestujeme je na másle dozlatova. Poté je vyndáme z pánve a odložíme.
  2. Na stejném másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, česnek a nakrájenou mrkev a restujeme do měkka.
  3. Poté přidáme hladkou mouku a promícháme, aby se vytvořila jemná omáčka.
  4. Pomalu přilijeme červené víno a vývar, přidáme tymián a rozmarýn a necháme omáčku provařit asi 15 minut na mírném ohni.
  5. Nakonec do omáčky vložíme zpět opečené kousky kuřecího masa a necháme chvíli povarit, aby maso nasáklo do omáčky všechny vůně.
  6. Podáváme s rýží nebo bramborem a posypeme čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *