16. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Kuře ve vině s hříbkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Zkus připravit lahodné kuře ve vině s bohatou hříbkovou omáčkou! Tento recept je skvělou volbou pro milovníky chutí, které se skvěle doplňují – kuřecí maso se šťavnatou omáčkou z hříbků a vína. Nenech si ujít tento lahodný pokrm, který jistě potěší všechny členy rodiny nebo hosty na večeři. Sleduj návod a snadno si připrav tento vynikající pokrm doma!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 sklenice bílého vína
  • 200ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Naolejujte a osolte a opepřete kuřecí prsa.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  3. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte je do měkka.
  4. Přilijte bílé víno a vařte alespoň 10 minut, aby se alkohol odpařil.
  5. Přilijte smetanu ke šlehání a nechte omáčku provařit do zhoustnutí.
  6. Opečte kuřecí prsa z obou stran na pánvi a poté přendejte do omáčky.
  7. Přiklopte pokličkou a vařte asi 15 minut na mírném ohni, dokud není kuře uvařené.
  8. Podávejte s rýží nebo bramborem a posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *