29. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuře ve vínu s hříbky. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro večeři s rodinou nebo přáteli. Kombinace křehkého kuřecího masa s aromatickými hříbky a lahodnou omáčkou z vína je prostě neodolatelná. Podle tohoto receptu se vám jistě podaří připravit dokonalé jídlo, které překvapí vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 4 kusy kůrčete
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml bílého vína
- 200ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Kůrčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli a česnek nakrájíme na drobno.
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm kůrčata, přidáme cibuli a česnek. Smažíme dozlatova.
- Přilijeme bílé víno a necháme provařit. Poté zalijeme kuřecím vývarem a necháme dusit cca 20 minut.
- Přidáme nakrájené hříbky a dusíme ještě dalších 10 minut.
- Případně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s přílohou dle vlastní chuti.




