29. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře ve vínu s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuře ve vínu s hříbky. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro večeři s rodinou nebo přáteli. Kombinace křehkého kuřecího masa s aromatickými hříbky a lahodnou omáčkou z vína je prostě neodolatelná. Podle tohoto receptu se vám jistě podaří připravit dokonalé jídlo, které překvapí vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 4 kusy kůrčete
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200ml bílého vína
  • 200ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř, olej na smažení

Postup

  1. Kůrčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, cibuli a česnek nakrájíme na drobno.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm kůrčata, přidáme cibuli a česnek. Smažíme dozlatova.
  4. Přilijeme bílé víno a necháme provařit. Poté zalijeme kuřecím vývarem a necháme dusit cca 20 minut.
  5. Přidáme nakrájené hříbky a dusíme ještě dalších 10 minut.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s přílohou dle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *