Chutný recept na kuře ve vínu se šalotkou, který vám okoření každodenní jídelníček. Křehké kuřecí maso s aromatickou šalotkou, zalité lahodnou omáčkou z bílého vína – jednoduchý a lahodný pokrm, který si zamilujete. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!
Suroviny
- 4 kousky kuřecích prsou
- 200 ml bílého vína
- 10 šalotek
- 2 stroužky česneku
- čerstvý tymián
- sůl a pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájené šalotky dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek a poduste ho s šalotkami.
- Přidejte kuřecí prsa a opečte je ze všech stran dozlatova.
- Po chvíli přilijte bílé víno a nechte chvilku vařit.
- Přidejte větvičky čerstvého tymiánu a osolte a opepřete podle chuti.
- Poduste pokrm asi 20-25 minut, dokud kuře není měkké a šťáva se nezredukuje na požadovanou konzistenci.
- Smažte na hotoové kuskus nebo brambory a podávejte s vínem z pánve zalitém přes pokrmy.




