13. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí basquaise s paprikou a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jídlo plné chuti s naším receptem na kuřecí basquaise s paprikou a rajčaty. Tato klasická baskická směs je plná osvěžujících ingrediencí, které dokonale doplní chuť kuřecího masa. Navíc je snadno připravitelná a skvělá na rychlý a zdravý oběd či večeři. Sledujte náš krok za krokem recept a uvařte si skvělou basquaise doma!

Suroviny

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 2 cibule
  • 3 papriky (různých barev)
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 200ml kuřecího vývaru

Postup

  1. Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, papriky a rajčata nakrájíme na menší kousky a česnek utřeme na jemno.
  2. Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm kuřecí maso. Jakmile je maso zprudka opečené, vyndáme ho z pánve a dáme stranou.
  3. Do stejné pánve přidáme cibuli a osmahneme dozlatova. Poté přidáme nakrájený česnek a necháme chvilku restovat.
  4. Přidáme nakrájené papriky a rajčata. Zamícháme a necháme chvilku dusit. Přilijeme kuřecí vývar a necháme provařit.
  5. Přidáme sladkou papriku, sůl a pepř podle chuti. Nakonec vmícháme opečené kuřecí maso a necháme chvilku provařit.
  6. Kuřecí basquaise je hotová! Podávejte s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *