13. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jídlo plné chuti s naším receptem na kuřecí basquaise s paprikou a rajčaty. Tato klasická baskická směs je plná osvěžujících ingrediencí, které dokonale doplní chuť kuřecího masa. Navíc je snadno připravitelná a skvělá na rychlý a zdravý oběd či večeři. Sledujte náš krok za krokem recept a uvařte si skvělou basquaise doma!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou
- 2 cibule
- 3 papriky (různých barev)
- 4 rajčata
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 2 lžičky sladké papriky
- 200ml kuřecího vývaru
Postup
- Nejprve si připravíme všechny suroviny. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, papriky a rajčata nakrájíme na menší kousky a česnek utřeme na jemno.
- Na pánvi zahřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm kuřecí maso. Jakmile je maso zprudka opečené, vyndáme ho z pánve a dáme stranou.
- Do stejné pánve přidáme cibuli a osmahneme dozlatova. Poté přidáme nakrájený česnek a necháme chvilku restovat.
- Přidáme nakrájené papriky a rajčata. Zamícháme a necháme chvilku dusit. Přilijeme kuřecí vývar a necháme provařit.
- Přidáme sladkou papriku, sůl a pepř podle chuti. Nakonec vmícháme opečené kuřecí maso a necháme chvilku provařit.
- Kuřecí basquaise je hotová! Podávejte s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť!




