4. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jarní jídlo – Kuřecí Blanquette se zeleninou, které zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Tento tradiční francouzský recept spojuje jemné kousky kuřecího masa s lahodnou zeleninou a krémovou omáčkou, která se rozplývá na jazyku. Uvařte si ho doma a okouzlete své blízké tímto lahodným pokrmem plným chuti a vůně.
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 200g žampiónů
- 30g másla
- 30g hladké mouky
- 400ml kuřecího vývaru
- 200ml smetany na vaření
- sůl
- pepř
- petržel na ozdobení
Postup
- Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a restujeme, dokud nezezlátne.
- Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a žampióny a dusíme pod pokličkou do měkka.
- Přidáme hladkou mouku, promícháme a zalijeme kuřecím vývarem.
- Vše vaříme na mírném plameni asi 20 minut.
- Přilijeme smetanu a necháme provařit.
- Ochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s rýží nebo bramborem, posypeme nasekanou petrželí.




