16. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na italskou klasiku – kuřecí cacciatora s rajčaty a bylinkami. Tento lahodný pokrm je plný chuti a aromatu díky směsi čerstvých bylinek a rajčat. Nechte se svést vůní připravovaného jídla a užijte si skvělou gastronomickou zkušenost. S receptem na kuřecí cacciatora s rajčaty a bylinkami si jistě uchutnáte skvělý italský kulinářský zážitek!
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 400g rajčat
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- čerstvé bylinky podle chuti (rozmarýn, tymián, petrželka)
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi si osmahneme nakrájenou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a osmažíme je dozlatova.
- Přidáme nakrájená rajčata a necháme provařit asi 10 minut.
- Přidáme nasekané bylinky a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s přílohou dle vlastní chuti, např. s pečenými brambory nebo těstovinami.




