15. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si italskou klasiku s tímto lahodným receptem na kuřecí cacciatore. Kousky kuřecího masa jsou dusené v rajčatové omáčce s bylinkami a zeleninou, což vytváří bohatou a chutnou kombinaci. Ideální pokrm pro rodinné večeře nebo večeři s přáteli. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm u vás doma. Buon appetito!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 paprika, nakrájená na proužky
- 400g rajčat z konzervy
- 200ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte kuřecí stehna dokud nezezlhnou.
- Přidejte cibuli a česnek a restujte 2-3 minuty.
- Přidejte papriku a restujte dalších 2 minuty.
- Přilijte rajčata z konzervy a kuřecí vývar. Přidejte oregano, sůl a pepř. Vařte na mírném ohni 25-30 minut.
- Suroviny promíchejte, ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte s rýží nebo těstovinami.




