23. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na tradiční italské jídlo – kuřecí cacciatore s rajčaty. Vychutnejte si lahodné kuřecí maso podávané s omáčkou z rajčat a bylinek. Skvělá volba pro večeři plnou chuti a aromatu. Sledujte tento jednoduchý recept a připravte si lahodné italské jídlo doma!
Suroviny:
- 4 kuřecí prsa
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 papriky, nakrájené na proužky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 400g rajčat z konzervy
- 100ml červeného vína
- 1 lžička sušeného oregana
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvý petržel na ozdobu
Postup:
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte kuřecí prsa ze všech stran, dokud nezezlátne.
- Přesuňte kuřecí maso do pekáče a do pánve přidejte cibuli, papriky a česnek. Smažte do změknutí.
- Přilijte rajčata z konzervy, červené víno, oregano, sůl a pepř. Vařte asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Omáčkou zalijte kuřecí maso v pekáči a dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 25-30 minut.
- Smažte petržel na pánvi a použijte jako ozdobu na hotovém pokrmu.




