Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí červený kari s bambuskou. Kombinace exotických chutí a dochucovadel vám zaručeně zaručí skvělý gastronomický zážitek. Naučte se vařit jako profesionál a překvapte své chuťové buňky tímto lahodným jídlem.
Suroviny
- 400 g kuřecího masa (na kostičky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva bambusových výhonků
- 2 lžíce červené kari pasty
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
- Přidáme kuřecí maso a osmažíme ho z obou stran.
- Přidáme bambusové výhonky a kari pastu a krátce restujeme, dokud se všechny chutě spojí.
- Zalijeme kokosovým mlékem a necháme provařit asi 10 minut.
- Přidáme rybí omáčku a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s rýží nebo noky a posypeme nasekanou koriandrovou naťí.




