12. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí coq au vin.
zdroj: Recepty 24/7

Vypravte se na cestu do francouzské kuchyně s tímto receptem na lahodné kuřecí coq au vin. Kombinace kuřecího masa, červeného vína, zeleniny a bylinek vytváří bohatou a chutnou omáčku, která skvěle ladí s přílohou. Připravte si tento tradiční francouzský pokrm a okořeňte své jídelní menu novými chutěmi. Bon appétit!

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecích stehenních
  • 200 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 g žampionů
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 250 ml červeného vína
  • sůl, pepř, tymián, bobkový list

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a chvíli restujeme.
  3. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí stehenní, osolíme, opepříme a restujeme dozlatova.
  4. Přilijeme víno a vývar, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, žampiony, tymián a bobkový list.
  5. Přiklopíme poklicí a dusíme přibližně hodinu a půl na mírném ohni.
  6. Na závěr vmícháme hladkou mouku rozmíchanou ve vodě a vaříme do zhoustnutí omáčky.
  7. Podáváme s čerstvým pečivem nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *