12. 4. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vypravte se na cestu do francouzské kuchyně s tímto receptem na lahodné kuřecí coq au vin. Kombinace kuřecího masa, červeného vína, zeleniny a bylinek vytváří bohatou a chutnou omáčku, která skvěle ladí s přílohou. Připravte si tento tradiční francouzský pokrm a okořeňte své jídelní menu novými chutěmi. Bon appétit!
Suroviny:
- 4 kousky kuřecích stehenních
- 200 g slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 g žampionů
- 1 mrkev
- 1 lžíce hladké mouky
- 250 ml kuřecího vývaru
- 250 ml červeného vína
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
Postup:
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu.
- Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a chvíli restujeme.
- Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí stehenní, osolíme, opepříme a restujeme dozlatova.
- Přilijeme víno a vývar, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, žampiony, tymián a bobkový list.
- Přiklopíme poklicí a dusíme přibližně hodinu a půl na mírném ohni.
- Na závěr vmícháme hladkou mouku rozmíchanou ve vodě a vaříme do zhoustnutí omáčky.
- Podáváme s čerstvým pečivem nebo těstovinami.




