27. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí cordon bleu s křupavými bramborami. Tento klasický pokrm je oblíbený pro svou chutnou kombinaci kuřecího masa, šunky a sýra obaleného v křupavé strouhance. Podávejte s restovanými bramborami a čerstvým zeleným salátem pro dokonalou večeři. Naučte se, jak tento luxusní pokrm připravit doma a rozmazlete své chuťové buňky s tímto výjimečným jídlem.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 8 plátků plátkového sýra
- 8 plátků šunky
- 4 velké brambory
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olej
Postup
- Nejprve připravte kuřecí prsa – nařízněte je tak, aby vznikla kapsa. Do kapsy dejte plátek sýra a šunky.
- Pokrájejte brambory na menší kousky a uvařte je ve slané vodě do měkka.
- V misce rozšlehejte vejce a připravte si talíř se strouhankou.
- Kuřecí prsa obalte nejdříve ve vejci, pak v strouhance a opatrně opečte na pánvi s olejem do zlatova.
- Před podáváním dopécte brambory ve slupce dozlatova, oloupejte a podávejte k cordon bleu.




