27. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Kuřecí cordon bleu s bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné kuřecí cordon bleu s křupavými bramborami. Tento klasický pokrm je oblíbený pro svou chutnou kombinaci kuřecího masa, šunky a sýra obaleného v křupavé strouhance. Podávejte s restovanými bramborami a čerstvým zeleným salátem pro dokonalou večeři. Naučte se, jak tento luxusní pokrm připravit doma a rozmazlete své chuťové buňky s tímto výjimečným jídlem.

Suroviny

  • 4 kuřecí prsa
  • 8 plátků plátkového sýra
  • 8 plátků šunky
  • 4 velké brambory
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej

Postup

  1. Nejprve připravte kuřecí prsa – nařízněte je tak, aby vznikla kapsa. Do kapsy dejte plátek sýra a šunky.
  2. Pokrájejte brambory na menší kousky a uvařte je ve slané vodě do měkka.
  3. V misce rozšlehejte vejce a připravte si talíř se strouhankou.
  4. Kuřecí prsa obalte nejdříve ve vejci, pak v strouhance a opatrně opečte na pánvi s olejem do zlatova.
  5. Před podáváním dopécte brambory ve slupce dozlatova, oloupejte a podávejte k cordon bleu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *