15. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí cordon bleu s bramborovou kaší.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na chutné kuřecí cordon bleu s krémovou bramborovou kaší. Dokonalá kombinace křupavého kuřecího masa plněného sýrem a šunkou s jemnou bramborovou kaší, která nezklame vaše chuťové buňky. S námi se naučíte, jak jednoduše připravit lahodné jídlo plné chuti a kvalitního proteinu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a uchvátíte své blízké nebo hosty!

Suroviny:

  • 4 kuřecí plátky
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky sýra (např. ementál)
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl, pepř
  • brambory
  • mléko
  • maslo

Postup:

  1. Nejprve si připravíme kuřecí cordon bleu. Každý kuřecí plátek naklepeme na tenký řízek. Na jednu polovinu položíme plátek šunky a sýra. Zakryjeme druhou polovinou kuřecího plátka a pevně uzavřeme okraj. Každý řízek osolíme a opepříme.
  2. Řízky obalíme nejprve ve strouhance, poté ve rozšlehaném vejci a znovu ve strouhance.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a cordon bleu smažíme z obou stran dozlatova.
  4. Mezitím si uvaříme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
  5. Přecedíme brambory a přidáme k nim máslo a mléko. Brambory rozmixujeme na kaši a dochutíme solí a pepřem.
  6. Kuřecí cordon bleu podáváme s teplou bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *