15. 3. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na chutné kuřecí cordon bleu s krémovou bramborovou kaší. Dokonalá kombinace křupavého kuřecího masa plněného sýrem a šunkou s jemnou bramborovou kaší, která nezklame vaše chuťové buňky. S námi se naučíte, jak jednoduše připravit lahodné jídlo plné chuti a kvalitního proteinu. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a uchvátíte své blízké nebo hosty!
Suroviny:
- 4 kuřecí plátky
- 4 plátky šunky
- 4 plátky sýra (např. ementál)
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl, pepř
- brambory
- mléko
- maslo
Postup:
- Nejprve si připravíme kuřecí cordon bleu. Každý kuřecí plátek naklepeme na tenký řízek. Na jednu polovinu položíme plátek šunky a sýra. Zakryjeme druhou polovinou kuřecího plátka a pevně uzavřeme okraj. Každý řízek osolíme a opepříme.
- Řízky obalíme nejprve ve strouhance, poté ve rozšlehaném vejci a znovu ve strouhance.
- Na pánvi rozehřejeme olej a cordon bleu smažíme z obou stran dozlatova.
- Mezitím si uvaříme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Přecedíme brambory a přidáme k nim máslo a mléko. Brambory rozmixujeme na kaši a dochutíme solí a pepřem.
- Kuřecí cordon bleu podáváme s teplou bramborovou kaší. Dobrou chuť!




