Vyzkoušejte lahodné kuřecí empanadas se salsou criolla! Tato tradiční jihoamerická lahůdka je plná šťavnatého kuřecího masa a kořeněné salsy criolla. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Zkuste tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1 paprika
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- 6 kukuřičných placků (empanada těsto)
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmažte nakrájenou cibuli, stroužek česneku a nasekané kuřecí maso.
- Přidejte nakrájené rajče, papriku a koření (mletou papriku, kmín, koriandr, sůl a pepř).
- Těsto na empanadas rozválejte a do každého plánku dejte lžíci náplně.
- Okraje těsta spojte a vytvarujte tvar půlměsíce.
- Empanadas smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
- Na mísy servírujte empanadas se salsou criolla, což je pikantní omáčka z rajčat, cibule, papriky a koření.




