24. 11. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí kaldoun s chlebem je tradiční česká polévka, která se připravuje z kuřecího masa, zeleniny a koření. Tento lahodný pokrm je výbornou volbou pro oběd nebo večeři a skvěle zahřeje v chladných dnech. Navštivte naše webové stránky a objevte recept na Kuřecí kaldoun s chlebem, který vám pomůže připravit tuto lahodnou a zdravou polévku doma. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 1 kuřecí prso
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 1 petrželová petržel
- 1 lžíce oleje
- 400 ml vody
- sůl, pepř
- na chléb: 4 plátky chleba
Postup
- Na oleji zpřejte na kostičky nakrájené kuřecí maso, cibuli a na kolečka nakrájené mrkve.
- Přidejte nadrobno nakrájenou petrželku a zalijte vodou.
- Osolte a opepřete podle chuti a vařte cca 20 minut.
- Podávejte s kousky opečeného chleba.




