2. 9. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Kuřecí kebab s iráckými kořením
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chuť Blízkého východu s naším receptem na kuřecí kebab s iráckými kořeními! Tento lákavý recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa marinované v autentických iráckých kořeních, což vytváří nezapomenutelnou harmonii chutí. Ideální pro grilování venku nebo pečení v troubě, kuřecí kebab je rychlý a snadný na přípravu a jistě zaujme každého milovníka exotických specialit. Vyzkoušejte tento recept na kuřecí kebab a přineste trochu irácké kultury přímo na váš stůl!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na proužky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/2 lžičky cayenne pepře
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • Šťáva z 1 citronu
  • 3 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
  • Čerstvé bylinky na ozdobu, např. petržel nebo koriandr
  • Placky, pitu nebo lavash pro podávání

Postup

  1. V míse smíchejte olivový olej, mletý kmín, koriandr, papriku, kurkumu, cayenne pepř, sůl, černý pepř, citronovou šťávu a česnek, aby vznikla marináda.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí proužky do marinády a dobře promíchejte, aby byly kousky rovnoměrně obalené. Nechte marinovat v chladničce aspoň 1 hodinu, ideálně přes noc.
  3. Po marinování vyndejte kuře z chladničky a nechte odstát asi 15 minut, aby mělo pokojovou teplotu.
  4. Na středně vysoké plameni rozehřejte grilovací pánev nebo gril a položte na ni marinované kuřecí proužky. Grilujte z každé strany 4-5 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a plně propečené.
  5. V průběhu grilování přidejte na pánev nakrájené cibule a opečte je do zlatova.
  6. Hotové kuře podávejte v plackách nebo na lavash s opečenými cibulkami a čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *