2. 9. 2025
Autor: Gabriela Smolková

zdroj: Recepty 24/7
Objevte chuť Blízkého východu s naším receptem na kuřecí kebab s iráckými kořeními! Tento lákavý recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa marinované v autentických iráckých kořeních, což vytváří nezapomenutelnou harmonii chutí. Ideální pro grilování venku nebo pečení v troubě, kuřecí kebab je rychlý a snadný na přípravu a jistě zaujme každého milovníka exotických specialit. Vyzkoušejte tento recept na kuřecí kebab a přineste trochu irácké kultury přímo na váš stůl!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na proužky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky cayenne pepře
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- Šťáva z 1 citronu
- 3 stroužky česneku, nadrcené
- 1 velká cibule, nakrájená na tenké plátky
- Čerstvé bylinky na ozdobu, např. petržel nebo koriandr
- Placky, pitu nebo lavash pro podávání
Postup
- V míse smíchejte olivový olej, mletý kmín, koriandr, papriku, kurkumu, cayenne pepř, sůl, černý pepř, citronovou šťávu a česnek, aby vznikla marináda.
- Přidejte nakrájené kuřecí proužky do marinády a dobře promíchejte, aby byly kousky rovnoměrně obalené. Nechte marinovat v chladničce aspoň 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Po marinování vyndejte kuře z chladničky a nechte odstát asi 15 minut, aby mělo pokojovou teplotu.
- Na středně vysoké plameni rozehřejte grilovací pánev nebo gril a položte na ni marinované kuřecí proužky. Grilujte z každé strany 4-5 minut nebo dokud nejsou zlatavě hnědé a plně propečené.
- V průběhu grilování přidejte na pánev nakrájené cibule a opečte je do zlatova.
- Hotové kuře podávejte v plackách nebo na lavash s opečenými cibulkami a čerstvými bylinkami.




