1. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Kuřecí kořeněná paštika s bagetou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na lahodnou kuřecí kořeněnou paštiku, kterou můžete servírovat s křupavou bagetou. Tato jednoduchá a chutná pochoutka jistě potěší vaše chuťové pohárky. Sledujte náš recept a pusťte se do vaření ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1 lžíce oleje
  • Bageta na servírování

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobné kousky.
  3. V míse smíchejte kuřecí maso s cibulí, česnekem, solí, paprikou, kmínem, koriandrem a pepřem.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte směs kuřecího masa s kořením, dokud maso není kompletně uvařené a zlatě hnědé.
  5. Přendejte směs do mixéru a mixujte na hladkou paštiku.
  6. Paštiku přendejte do misky a nechte vychladnout. Poté ji uložte do lednice na minimálně 1 hodinu, aby chutě mohly prolezú a paštika zhoustla.
  7. Servírujte s čerstvě upečenou bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *