1. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na lahodnou kuřecí kořeněnou paštiku, kterou můžete servírovat s křupavou bagetou. Tato jednoduchá a chutná pochoutka jistě potěší vaše chuťové pohárky. Sledujte náš recept a pusťte se do vaření ještě dnes!
Suroviny
- 400 g kuřecího masa
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky mletého koriandru
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 1 lžíce oleje
- Bageta na servírování
Postup
- Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte na drobné kousky.
- V míse smíchejte kuřecí maso s cibulí, česnekem, solí, paprikou, kmínem, koriandrem a pepřem.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte směs kuřecího masa s kořením, dokud maso není kompletně uvařené a zlatě hnědé.
- Přendejte směs do mixéru a mixujte na hladkou paštiku.
- Paštiku přendejte do misky a nechte vychladnout. Poté ji uložte do lednice na minimálně 1 hodinu, aby chutě mohly prolezú a paštika zhoustla.
- Servírujte s čerstvě upečenou bagetou.




